Az a tapasztalatom, hogy a legalapvetőbb szabálya a szép bőrnek, az egészséges hajnak  a helyes táplálkozás. Ez a japánoknak könnyű: rengeteg halat, algát, egyszerű és tiszta ételeket esznek. A másik dolog, hogy rengeteg vizet kell inni, csak persze ezt én is hajlamos vagyok  elfelejteni.  Mégis azt mondom, a citromos víz csodákat tesz, ugyanis lúgosít. A japánok viszont a zöld teára esküsznek, hiszen tudjuk, hogy telis-tele van antioxidánsokkal, és azok pedig vitathatatlanul vitalizálják a bőrt. A másik japán csodaszer a kollagén. Állítólag az a tuti, arcra kenve, szőlőcukorban, de még kollagénital is van. Náluk a szupermarketek polcain úgy sorakoznak a különböző ízű kollagének, mint nálunk a joghurtok. Bevallom, én is megittam napi egyet, „hátha segít” alapon. Szerintük ez a fiatalság titka.

Viszont ha még szebbek akarunk lenni Japánban, de műtéti beavatkozásra még nem adnánk a fejünket, akkor most megosztok veletek néhány trükkös szerkentyűt, amivel otthon is elszórakozhattok!

Kezdjük a személyes kedvencemnél, a szemhéjtapasznál. Az egyik kis barátnőm jobb szeme felett figyelt, amikor először láttam. Illik nem illik, én rákérdeztem, mi az. Mondta, hogy műszemhéj, mert neki nincsen, pedig szeretné, ha lenne. Ezzel sok lány van így. Nagy európai szemet szeretnének, szemhéjjal. Arra is rákérdeztem, hogy miért csak egyik oldalon. Azt mondta, a másikkal elégedett. J

Férfiaknak, hónaljszőr vékonyító! Hogy ne borzolódjon, rosszalkodjon!

Orrformáló, műtét nélkül! Egyszerű és praktikus, mondja a hirdetés. És az orra oda kerül, ahova ön akarja. Na, persze.J

Szájránctalanító! Kapja be és, gyakorolja a lélegzést. Hát igen, lélegezni egészséges,J engem mondjuk inkább egy gumibabára emlékeztet, de hát legalább a száj körüli ráncok eltűnnek.

Arcbőr emelő! Ez nem más mint mikor a műtéten felülről meghúzzák az ember arcbőrét, kinyisszantanak egy darabot, és voila! mínusz 15 év. Ez a módszer humánusabb, csak nehogy éjszaka amikor rajtunk van, valaki meglásson benne.J

Szemráncszemüveg! Hogyan  legyünk ufók otthon.

Aromaterápiás planetárium! Ugyan ki ne akarna ilyet!