Nem akarlak sokkolni benneteket, de mesélnem kell arról, hogy a japánok hogyan trónolnak,  mert ezt még a király is megirigyelhetné! 

Egyik alkalommal a  japán barátnőmnél ebédeltem. Én gyanútlan, kimentem a mosdóba. Illetve kimentem volna, mert szigorúan rám szóltak, hogy a házipapucsban tilos bemenni. A mellékhelyiségben ugyanis külön papucs állt rendelkezésre. És a WC-papucsban visszalépni a lakásba megbocsájthatatlan vétek. Jobb, ha az illető harakirit követ el.

Végre ráültem a WC-re, mire rögtön beindult az elszívó ventilátor. Ettől persze nagyot ugrottam, azt hittem, valamit rosszul csináltam. Aztán zavaromban benyomtam oldalt egy gombot, erre rám zúdult alulról a jéghideg víz. Felvisítottam, majd elkezdtem tanulmányozni az okos WC gombjait. Akkor most mit nyomjak be, hogy rendet hagyjak magam után? Húúúúú!! Benyomtam egy újabb gombot, mire felcsendült valami klasszikus európai zene. Ez mondjuk jól jött, mert valamennyire lenyugtatott. Aztán, lesz, ami lesz, még egy gombot bevállaltam. Erre meg elkezdett örvényleni felfelé a víz. Na, mondom, jól kinézek, mi lesz itt, ha elárasztom a fürdőszobát a WC összes tartalmával. De nem. Szerencsére nem. Amikor már majdnem kiöntött volna a csészéből a víz, gyorsulva elkezdett folyni lefelé. Egy gyors örvény alakult ki, és mindent szépen levitt. Nagyon durva volt, komolyan mondom.  

Ez még nem minden, az ülőke csillapítottan csukódott. Később kiokosítottak:  Amikor rajta ülsz és a dolgodat végzed, megnyomhatsz egy gombot, ami WC lehúzás hangját imitálja, hogy a nemkívánatos zajok ne hallatszódjanak. Okos, nagyon okos!

És a legjobb az egészben az ülésfűtés volt. Mintha egy más bolygón lettem volna. IMÁDTAM. 

Ja, és még valami: van már távirányítós WC is! Mellékelem a videót: